Theo’s Weblog2014-05-20T13:26:17+00:00

Oud Regenboogzeiler Theo Knijnenburg aan het schrijven.

Wat een MOOIE dag vandaag.

robert : 30 januari 2018 17:56 : Theos weblog

In Kaapstad is de noodtoestand uitgeroepen, omdat er zeer zuinig met het water moet worden omgegaan. Zelfs in restaurants wordt gevraagd om alleen door te trekken als je een bolus in de pot legt. Ik ga al over mijn nek, alleen al bij de gedachte, toch te goor voor  woorden. Een kennisje van mij was dit weekend in Parijs. Daar is water in overvloed, het water heeft er nog nooit hoog gestaan, vraag ik, heb je de SEINE nog gezien? Nee, maar hij wel de mijne. Dus in Frankrijk is er water in overvloed, Gelukkig is door Angelique geplante Fijnbos, goed aangeslagen, zodat de wortels al diep in de grond zitten. Dus hopen we dat er regen komt, dan geven de wortels water naar de bloemen, en staat onze Zuid Afrikaanse Keukenhof weer in volle bloei. Ook vraag ik mij af als we in NAMIBIE, in die grote zandbak vertoeven, waar halen die het water vandaan. Ik kan voor de zekerheid een fles meenemen, dan kan ik mijn tandjes in ieder geval laten shinen, maar
de rest van mijn mooie lichaam moet ik toch ook schoon en mooi in de woestijn laten zijn. Hoe los ik dit op? Laat mij het weten, als een van jullie de oplossing heeft, dan ga ik met een opgeluchte gedachte richting NAMIBIE. Ik keek zojuist op TV west, en daar staat ook een site over Piet van der Lans, dat hij de oprichter van de SKI-HUT was, en dat hij ook aan de OLYMPISCHE SPELEN heeft meegedaan. Ook was Johan Derksen met zijn muziek optredens op TV WEST te zien. Hij was bij een optreden van Rudy Bennett met de SHOES aanwezig. Van 1981 tot 1985 scoorde Rudy met Bea Willemstijn enkele HITS. Bea ken ik, omdat zij een goede vriendin van Tineke is, en de SHOES kwamen destijds bij mij in de Surfshop, ze waren fanatieke windsurfers. Nu lijkt de tweeling nog steeds ongelooflijk op elkaar. en de zanger is  ook nu nog in de band, ondanks hij een zware CABALLERO stem had. Nou vrienden het is mooi weer, ik ga een ommetje maken, tot volgende keer.

Er is geen reactiemogelijkheid

Piet van der Lans is overleden.

robert : 28 januari 2018 17:56 : Nieuws, Theos weblog

Fanatiek, maar niet hinderlijk, in alles wat hij deed. Piet was NIETS te veel, was altijd behulpzaam. Wij organiseerden bij camping de HORIZON zeilwedstrijden, en de SPIJKERBOOR waar Piet vertoefde deed ook mee. Met Piet heb ik samen eens in Hummelo een gentlemenkoers gereden. Ook heb ik DEN HAAG – ANTWERPEN en terug afgesproken, maar door hindernissen en kapot horloge heb ik deze uitgereden met mijn auto. Zomeravond wedstrijden, Piet altijd voorin te vinden. Zijn gevleugelde uitspraak was, SNELHEID kan je KOPEN. Ooit kwam hij op zijn fiets naar mij toe. Ik vroeg wat zo,n fiets kost. 9,500,= Gulden, Ik dacht dat ik een dure had, 3,200,= Gulden.  In mijn Surfshop periode had ik een wintersport-jack ontworpen, ik moest en had er 800 afgenomen. Ik verkocht er 50 en Peter van DAKA SPORT 350, en Piet met z,n SKI HUT de overige 400 stuks. Wel verkocht ik 550 HOOD JACKS met (Windsurfers do it standing up) Windsurfers doen het staande. En al belde ik vrijdag avond, Zaterdagmorgen kwam Piet  ze weer brengen. Nogmaals, PIET stond altijd klaar als vriend, maar ook zakelijk, daarom vind en vond ik Piet een fijne vriend. Nogmaals condoleer ik zijn Familie, vrienden, en hoop  ik dat jullie de kracht kunnen vinden om zijn verlies te kunnen accepteren. Piet rust zacht, Theo en Angelique.

Er is geen reactiemogelijkheid

Lees ook mijn GEDICHT

robert : 9 januari 2018 13:03 : Theos weblog

Ik ga straks een nieuwe rolstoel kopen, omdat middels mijn gewicht, de oude wat te verduren heeft gehad. Gelijk moet ik denken aan de inmiddels 18 jarige Jeroen Kampschreur, die geboren is zonder zijn scheenbenen. Met zeilen in zijn OPTIMIST was dit niet iets waar hij  dank zij zijn handicap het ver mee zou schoppen, denk ik. Daarom werd hij nu al 3 keer Wereldkampioen in het ZITSKIEEN, geweldig.  Dus een NEDERLANDER, die bijna niet te verslaan is met zitskiën. Dit zou je verwachten bij Oostenrijk, Zwitserland oid. toch waanzinnig.    Kijk eens bij www.jeroenunlimited.com  Ik ga nu langs bij Mercedes,     omdat mijn navigatie is uitgevallen. En voorlopig zal ik geen jaloersmakende EET- MAILTJES versturen. Lees het volgende gedicht, dat ik zelf heb geschreven. Beetje kort, maar het rijmt toch heel erg mooi...  Wat is het FIJN, KNIJN doet aan de LIJN..  Voor jullie EET smakelijk, ik heb een APPELDAG.

Er is geen reactiemogelijkheid

NA KAAG en een ZONNIG weekend, lekker toch.

regenboogclub : 22 september 2017 18:53 : Theos weblog

Het gaat een mooi weekend worden, dus is KNIJN dit weekend in het KNIJNENNEST. Lekker van de ZON genieten, de NA KAAG en van de BIG GREEN  EGG, Want ik heb voor de EGG een bijzondere gevulde kip. De kip vul ik met, gehakt, blokjes gerookt spek, sambal, pinda,s, een ei, wat oude kaas, en dat dicht ik af met peperkorrels, De buitenkant wrijf ik in met honing, laat dat 2 uur intrekken. en dan gaat de reis naar de BBQ, 2 uur later is het een heerlijke delicatesse. Zojuist heb ik deze mop naar de PANORAMA gestuurd, ik had toch niets te doen, zodoende. Peter en Frans liggen in Zuid Afrika heerlijk in de ZON te genieten. Plots wordt Peter door een giftige slang in zijn jonge heer gebeten. Frans zegt, Peter heel rustig blijven liggen, dan rijd ik snel naar de dokter om raad te vragen. Dokter, wat moet ik doen in deze situatie? ZUIGEN zegt de dokter, en als ik dat niet doe, dan gaat hij dood zegt de dokter. Met deze mededeling gaat hij moedeloos naar Peter.  En wat zei de dokter?…………………. JE GAAT DOOD…………………… Misschien had je deze gehoord, want ik heb hem al 500 keer verteld.

Er is geen reactiemogelijkheid

Een en al Regenboognieuws

regenboogclub : 11 augustus 2017 10:56 : Theos weblog

Middels dat prachtige REGENBOOG boek, dat ik 3 keer per dag bekijk. is middels het gewicht de sportschool overbodig.  Een van de medewerkers van het boek, is tevens winnaar van de SNEEKWEEK, nogmaals gefeliciteerd Peter Hoogendam.   Ook leuk te weten dat Rob de Kraa een EENTJE heeft gevaren. En wat betreft, aan een appelboom groeien nooit peren, blijkt  dat Bob de zoon Martin Heineke bij de PAMPUS de Sneekweek  heeft gewonnen. En wil je nog van 17 t/m 25 augustus richting  de 30 graden gaan. Bezoek dan het COMO MEER in Italie, want  daar zijn dan speciale REGENBOOG wedstrijden, JA, mooi toch.   http://100jaarregenboog.nl/comomeer/  

Ik ga nu lunchen bij www.paerdeburgh.nl  een echte aanrader.

Er is geen reactiemogelijkheid

Beetje somber weer, maar wel gezellig

regenboogclub : 4 augustus 2017 19:06 : Theos weblog

Van Peter Bisschop heb ik dat schitterende REGENBOOGBOEK gekregen. Wat een geweldig cadeau, en ook mooi om regelmatig in dit boek te kijken. Peter, heel veel dank. Dan heb ik voor mijzelf een groen Regenbooghorloge gekocht, dus KNIJN is HIP, het is een horloge waar je overdag de tijd op kan zien, maar s,nachts rusten de pijlen, zodat je niet kan zien hoe laat het is. Op dit moment geeft hij duidelijk aan, dat het half elf is. En……………van 5 t/m 10 augustus begint de SNEEKWEEK, een groots feest, dus ook geweldig om een dagje naar SNEEK te gaan. Daar is het altijd een groot spektakel, en een bezoekje aan de KERMIS of de KROEG mag je niet overslaan. Dus maak dit Weekend een te gezellige situatie, feest, feest, en nog eens FEEST. Vandaag probeer ik hier in de buurt een pedicure te vinden, want iedere keer was er weer iets, en nu blijkt dat mijn huidige pedicure gestopt is, en mijn nagels blijven gezellig groeien, zelf zie ik dat pas na mijn staar operatie, Ja, af en toe moet ik een hindernis nemen.

Er is geen reactiemogelijkheid

JENEVERBOOM tegen TX WODKA.

regenboogclub : 6 juli 2017 09:39 : Theos weblog

Dit weekend zijn de JENEVER-BOOM zeilwedstrijden op de KAAG.Omdat ik een paar jaar geleden 5 aandelen kocht van 2 Texelaars, die een stokerij gingen beginnen. www.stokerijtexel.nl heb ik deze week weer 5 flessen TX WODKA mogen ontvangen. Eerder kreeg ik de TX GIN. En zo krijg ik ieder jaar 5 flessen toegestuurd, Mocht je dit weekend geen trek in JENEVER hebben, kom dan naar het KNIJNENNEST voor een riante slok TX WODKA. En geloof me, die 2 Texelaars gaan het helemaal maken, de dranken zijn van een zeer uitzonderlijke klasse. Jullie hebben een periode geen berichten van mij ontvangen, dat komt omdat ik de hele laptop door elkaar had gegooid. In mijn bestand moest ik er een paar uithalen, en er een paar bijplaatsen, en daar ging alles fout. En nu hoop ik dat alles in orde is, anders moet ik wederom 9 euro VOORFIETSKOSTEN betalen. om die student weer uit te nodigen. Ik ga nu op ons terras een kopje nespresso nuttigen, en genieten van de zonnige dag. En, ik blijf maar hopen dat ik nu verlost ben van de storing in mijn computer.

http://www.stokerijtexel.nl/

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid

100 jaar REGENBOOG 2017

regenboogclub : 22 november 2016 22:05 : Theos weblog

Bij de www.regenboogclub.com is iedereen druk bezig om het 100 jarig bestaan van dit prachtige schip in 2017 te vieren. Hoogendam waarvan ik dacht dat hij alleen  kon Zeilen, wielrennen, schapen fokken enz, nee hij heeft ook nog tijd over om het Speciale boek over de 100 jaar REGENBOOG te maken. Zonet hoorde ik dat de ORANJE, het schip van de KONING, de  REGENBOOG 56 naar een bootshow van houten schepen naar Australie verscheept gaat worden. Maar kijk zelf, er gebeuren veel leuke dingen. Ik had vanmiddag een HEEL uitgebreid verhaal geschreven, deze had ik onderbroken, en bij concepten opgeslagen, en naderhand verder afgemaakt. Toen op VERZENDEN, maar het rondje bleef draaien, maar in plaats van verzenden, vrat hij mijn hele ( extra lang ) verhaal op. Ik ga nu knabbelen. .. Groeten van een bijna overspannen Theo….. PS, Robert misschien weet jij waar ik moet zoeken, ik kan hem  nergens meer vinden. ( Redactie zie foto  en info op :  http://100jaarregenboog.nl/nieuws/ )

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Eerst kolen halen voor de Green Egg, enz,enz, dus druk, druk druk.

regenboogclub : 15 februari 2017 13:22 : Theos weblog

Vanavond slapen wij op Schiphol, omdat onze lift weleens blijft hangen. Want morgen vroeg vertrekken we. Ik zeg nu ook niet in welk hotel, omdat wij de vorige keer ongeveer 9 flessen Chardonnay en 9 Tomatensap kregen aangeboden. Nee vrienden, doe iets over 7 weken bij thuiskomst, dan is een spandoek en wat ballonnen altijd leuk. De laatste keer dat velen van jullie zorgden bij de aankomsthal voor chaos, waar zelfs de Schiphol beveiligers dachten dat het om een POP IDOOL ging, is natuurlijk leuk voor jullie, maar KNIJN heeft 3 uur opgesloten gezeten, omdat de Politie dacht mij te moeten beschermen. Ons Fynbos, wat door mijn Duifje is aangelegd, is prachtig in bloei, maar ook onze Hollandse tuin, waar ik met mijn op afstand bestuurde Groene vingers het onderhoud doe, staat er volgens Charles ( manager ) TE GEWELDIG BIJ. Kijk je hebt groene vingers, dus doe je er alles mee, omdat te laten zien. aan iedereen die je Lief is, Zo ben ik nu eenmaal. Houd het niet voor jezelf, maar deel het, en laat iedereen hiervan meegenieten. Aardiger kan ik toch niet zijn, ik zeg maar zo, LEEF en laat LEVEN. Dus nogmaals, kom gerust langs, dan zie je hoe mijn AOW in bloei staat, en…. wij schenken je ook een heerlijk gekoeld glas WIJN of een heerlijk ijskoud flesje HEINEKEN, aan de gezelligheid kan het niet liggen, en ook niet aan het weer, ZON 32 graden, ZWEMBAD 28 graden, fluitende VOGELS, die mooie TUINEN, ja, zoals Hoogendam zegt, ZA is een PARADIJS. NIET AAI  ZEE MOOR, nee toch. … Wij slingeren ons er wel weer doorheen, Gr Theo

Er is geen reactiemogelijkheid

Zet je schrap, voor de volgende 1 April grap.

regenboogclub : 10 februari 2017 10:15 : Theos weblog

Ik ben nu al bezig met mijn jaarlijkse 1 April grap. Deze oudere 1 april grap vond ik zojuist,toen ik het Liefdepad op deze manier zocht, google dan LIEFDEPAD ZA geen punt ertussen. Ik zocht eigenlijk het wijnhuis waar iedere maand de RAMKIKI, een soort braderie word gehouden. Overal vandaan komen de mensen omdat er altijd een zanger / zangeres voor de sfeer zorgt. Een fles WIJN is omgerekend slechts 3.00 EURO. Nou ik kan je meedelen dat er geen limonade gedronken word. De site is leuk om te bekijken, dan zie je hoe de Ramkiki eruit ziet, maar ook dat deze de Liefde Wijn maakt, www.mountainridge.co.za  Ons huis staat op de LIEFDE, sommige geloofden dat niet, en dachten die KNIJN lult maar wat. Nee hoor, soms kan ik best wel serieus genomen worden. Nou genomen worden klinkt deze PAAY week niet zo gezellig. Eigenlijk bedoel ik. Soms ben ik best wel serieus. Ik ga nu stoppen want ik ga even naar het toilet voor een plasje. Ik wens jullie allemaal een meer dan GEZELLIG WEEKEND.

Er is geen reactiemogelijkheid