Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De 8e editie v/d Jeneverboomtrofee.

Op 2 en 3 juli wordt er op de Kagerplassen gestreden om de felbegeerde Jeneverboom trofee 2016. Dit evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van het Genootschap “De Jeneverboom” door KWV de Kaag in samenwerking met de Regenboogclub. Het spannendste en meest afwisselende evenement in de Regio Warmond. Vrijdag is inschrijven bij het Wapen van Warmond en voorbereiden op een Warmondse wijze! Zaterdag zeilen we 4 tot 5 wedstrijden afhankelijk van het weer (serieus zeilen dus met lunch op het water), waarna we op een wederom Warmondse wijze afsluiten.

Dat wil zeggen een nabespreking aan de geweldige gastvrije bar van Fort Marina, en vervolgens een gezellig BBQ nuttigen, samengesteld door “De Rustende Jager”. Aansluitend ontmoeten we de Warmondse bevolking in het dorp. U krijgt hiervoor een ervaren Warmondse-gids mee. Bij de langeafstandswedstrijd op Zondag verkennen we alle plekken op de Kagerplassen die menigeen nog nooit heeft gezien, maar nog lang zal heugen!

Kranen is geheel gratis bij Fort Marina. Komt u met uw moederschip graag contact opnemen met Coen Ten Kley (0613593243). Tevens is het mogelijk om de Regenboog (op de kar) te laten staan bij Fort Marina tot de Kaagweek.              [INSCHRIJVEN]

Jeneverboomfotobokaal

Programma:

programma jeneverboom

[INSCHRIJVEN]

 

Deelnemers:

RegenboognrNaam stuurmanBemanning
18Maarten PaddenburgOlga Schuil, Sjoerd Paddenburg
22Roy SchietJochem ter Steege, Paul van Schaik
39Bas de NesJoost /Carsten/ Vincent
69Thijs KokNiels, Diederik Martin
75Eric de NesFreek Kampschreur + ?
87Peter BijlardKoos Jan van Brouwershaven,  Sven Coster
102Wout StapelJork Stapel, Rik Stapel
127Jasper van EijkPeter de Witte, Menno van Eijk
140Eric KampschreurWijnant Boender, Franciscus Bik
148Leo HartmanFons Hartman Rick Kampschreur
149Matthieu MoermanPeter Peet, Ted Duyvestijn
151Peter KempeneersBert de lange, Norbert Dieleman
153Manfred van MunsterRick Spelde, Ted van Munster
156Kees BarnhardTim Barnhard,  Wouter Pinckaers

jeneveroboom2

 

 

Inschrijven e.d.

 

“Genootschap ‘‘De Jeneverboom’’

De geschiedenis van de jeneverboom gaat terug naar het begin van de twintigste eeuw toen de watersport opkwam. De jeneverboom staat in de Klein-Hemmeerpolder aan de Sprietlaeck. Voor de zeilers is deze boom een veilig baken voor het bevaren van de Kagerplassen. De naam jeneverboom dankt deze boom aan het feit dat bij het passeren van de boom telkens een oorlam werd gedronken. De boom stond al op de betreffende plek in 1910. De huidige jeneverboom is al weer de vierde boom. De eerste boom werd in 1935 vervangen. De tweede jeneverboom overleefde de 2e Wereldoorlog niet en is in de hongerwinter 1944/1945 vermoedelijk gebruikt als brandhout. Een andere lezing is dat de boom door de Duitsers is weggehaald voor de bouw van verdedigingswerken.De derde boom is op 11 april 1947 geplant. Deze wilg heeft geen lang leven gehad en in 1949 is deze wilg vervangen. Tot op de dag van vandaag staat deze vierde boom nog fier in het landschap.

jeneverboom3