Hallo Regenboogclub,

ik heb uw film ontvangen en met veel plezier bekeken.   Mijn Regenboog, de 86, heb ik in de jaren 50, 60 van de vorige eeuw gevaren. Een kort filmpje van ons op het IJsselmeer en de Nieuwe Meer in Amsterdam staat hier:  http://www.rbossink.nl/regenboogfilm.html   Vorig jaar heb ik mijn Boog nagebouwd als schaalmodel, hierbij 2 foto’s Wij hebben diverse wedstrijden gezeild, met  o.a. Hans van de Velde als onze raadgever.  

Ook aan Nederlandse Kampioenschappen op het IJsselmeer mee gedaan.  Prins Bernhard heeft toen de prijzen uitgereikt, en wij zijn aan boord van de Piet Hein uitgenodigd. Wel een standje van hem gehad, omdat wij de wedstrijd toch uitgevaren hebben, terwijl deze op zee was afgelast wegens teveel wind. Helaas toen een DSQ opgelopen.

Verder heb ik nog info over de Regenboog 25.

Deze was in de tijd dat ik mijn boog had in het bezit van Rob Reijnhoudt uit Amsterdam Ook deze Regenboog had wsv De Koenen in Amsterdam als thuishaven.   Ik zeil nog steeds, alleen nu iets sneller, op een catemaran vanaf het strand van Zandvoort Ook met deze boot vele wedstrijden gezeild en diverse keren aan Europese (3 keer Europees Kampioen geweest) en Wereldkampioenschappen mee gevaren. Dus de Regenboog was een goede leerboot voor de latere wedstrijden.

Op mijn 17e jaar ben ik Regenboog gaan zeilen en heb dit ca. 10 jaar gedaan. Na het trouwen en de drukke werkzaamheden is het zeilen eerst op een laag pitje gezet, maar na het verhuizen naar Zandvoort in 1971 weer aktief catamaranzeiler geworden toto heden. 

Nogmaals bedankt voor de mooie film,

Rob Bossink
www.robbossink.nl